NMBLUESKY: Highlights of 2013

Thursday, January 02, 2014

Highlights of 2013


Assalamualaikum.

2014 here we come :) . Alhamdulillah kita masih lagi dipanjangkan usia olehNya. Kita masih diberi peluang untuk terus memperbaiki diri dan memperbaiki diri. Ambil masa dan renung segala apa yang kita buat dalam tahun 2013.

Berdoalah semoga segala amal kita diterima Allah dan segala kesalahan kita diampunkan oleh Allah mahupun manusia.

2013, jadi calon spm. inilah saat rasa macam jadi 'the real student',konon nye lah. masa ni lah baru faham dan baru rasa macam-macam perasaan.

 rasa menyesal tak sudah-sudah sebab main-main je masa form 4. baru rasa senangnya pmr jawab OMR dibandingkan dengan spm. rasa gembira teramat gembira sebab akan tamatnya alam persekolahan.

rasa sedih sebab akan berpisah dengan geng-geng yang giler-gilerr. kalau budak asrama lagi lah, 24 hours berkepit. mandi sama-sama, makan sama-sama, pergi kelas sama-sama, ponteng sama-sama, berjemaah sama-sama, belajar sama-sama, tidur sama-sama, malam nak pegi kencingg pun sama-sama.


sekolah tu indah sebenarnya. 

 biology and chemistry tak akan pernah bersatu.even, cikgu kau selalu cakap biology and chemistry ni saling berkait. tapi tak bagi aku, macam kipas dengan lampu.haha. ini lah meja belajar budak spm. sangat kemas tak disentuh. 

 and this is my locker. motivation ada kat mana-mana je, tapi sekadar baca, tak amal pun. 


 anddd ofcourse best friends is the most important. without them, for sure lah budak yang tinggal dekat asrama tu akan jadi homesick tahap gila. i love you guys so much. perfect ten +10. 
we did all the things together. friendship, tipu lah kalau kata tak pernah mengumpat each other, tak pernah berselih faham. yes, we did it. tapi tu lah lumrah. Yang paling penting saling percaya antara satu sama lain.

the competition is begin Domir si ehehehe, haha. base ehehehe. 2013, setiap hari Ahad, gila berebut NST dengan budak kelas yang gila semata-mata nak rebut wonderword. Aku kumpul sumenye. 

;)

S.A.I.S berilmu, bersahsiah dah gemilang.
S.A.I.S berorentasikan sains dan teknologi.
S.A.I.S melahirkan pemimpin bertaraf dunia.
S.A.I.S memenuhi aspirasi negaraaaaaaaa. 

i got all the things here. yeah, it was too unberable for the first time. tapi, believe Him. 
sometime he give us what we need instead of what we want.



No comments: